Stichting Manege Onder de Linde

Sinds 1988 bestaat “Stichting Manege Onder de Linde”. Al in 1960 hebben enkele gemotiveerde en overtuigde medewerkers van Huize Lyndensteyn ontdekt dat paardrijden iets bijzonders doet voor mensen met een beperking. De stichting heeft een rijk verleden. De geschiedenis van onze manege is mooi beschreven in ons jubileumboek.

De stichting

Het stichtingsbestuur en team Manege Onder de Linde heeft zich ten doel gesteld om de kernwaarden; toegankelijk, verantwoordelijk, verbindend en het zo veilig mogelijk met passie en plezier paardrijden aan te bieden aan zowel invalide als valide mensen.

De moderne manege is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor ruiter en paard. We bieden therapeutisch en recreatieve paardrijlessen, (zorg)activiteitenmiddag en dagbesteding. De paardrijlessen worden gegeven door speciaal opgeleide instructeurs Paardrijden gehandicapten.

De accommodatie wordt gekenmerkt door de half open binnenbak van 20 bij 40 meter, waarbij contact met buiten centraal staat. Voor de ruiters met een beperking zijn alle noodzakelijke speciale voorzieningen aanwezig, zoals (til)liften, aangepaste zadels, invalidentoiletten et cetera. Er is een toegankelijke en gezellige kantine van waaruit er zicht is op de lessen die worden gegeven. Daarnaast is er ook zicht op de stallen en de paddock vanuit de kantine.

Manege Onder de Linde is een stichting en heeft een ANBI-status. Wij zijn aangesloten bij de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten) en beschikken over het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilig Paardrijden.

Manege Onder de Linde

Een unieke plek om paard te rijden