De Manege

Stichting Manege Onder de Linde

Manege Onder de Linde in Beetsterzwaag is een voor Friesland unieke manege waar ruiters met een beperking therapeutisch en recreatief kunnen paardrijden. Ook valide kinderen en volwassenen zijn bij ons welkom.

De manege (2010) is voorzien van alle moderne faciliteiten voor ruiter en paard, staat op het terrein van Revalidatie Friesland en grenst aan het bos van Beetsterzwaag: een unieke plek om paardrijden te ervaren en te genieten van mooie ritten in de omgeving.

De lessen worden gegeven door (IPG)gediplomeerde instructeurs. Informatie over de lessen en mogelijkheden vindt u onder diensten.

Manege Onder de Linde is een stichting en krijgt geen overheidssteun. We zijn aangesloten bij de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten) en beschikken over het Veiligheidscertificaat van de Stichting Veilig Paardrijden.

Manege en dieren

De manege voldoet aan de normen en eisen van verantwoorde huisvesting voor paarden, ruiters en personeel en is in het bezit van het veiligheidscertificaat van de SVP (Stichting Veilig Paardrijden). De accommodatie wordt gekenmerkt door de halfopen binnenmanege van 20 x 40 meter, waarbij contact met buiten centraal staat. Voor de gehandicapte ruiters zijn alle wenselijke en speciale voorzieningen aanwezig, zoals (til)liften, aangepaste zadels, invalidentoiletten e.d. Er is een goed toegankelijke en gezellige kantine van waaruit de lessen kunnen worden gevolgd.

De manege beschikt over paarden van verschillende rassen. Onze paarden hebben een vriendelijk karakter, zijn speciaal getraind en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen worden bereden.

Samenwerking

Manege Onder de Linde werkt nauw samen met Revalidatie Friesland (locatie Beetsterzwaag) en de naastgelegen school Lyndensteyn en Ronald McDonald Vakantiehoeve. Lees hier meer over deze samenwerking.