Samenwerking

Een nauwe samenwerking

Manege Onder de Linde werkt nauw samen met Revalidatie Friesland (locatie Beetsterzwaag), de naastgelegen school Lyndensteyn en Ronald McDonald Hoeve.

Samen met Revalidatie Friesland wordt het therapeutisch paardrijden vormgegeven op Manege Onder de Linde. De behandelend revalidatiearts beoordeelt of het therapeutisch paardrijden voor de patiënte een meerwaarde heeft voor zijn of haar behandeling. Zowel de artsen als de fysiotherapeuten zijn dan ook nauw betrokken bij het therapeutisch paardrijden. De therapie wordt vaak ingezet bij balans-en evenwichtsproblemen, verminderde motoriek en/of coördinatieproblemen.

School Lyndensteyn is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of een meervoudige beperking en leerlingen die langdurig ziek zijn. De school is gelegen naast de manege.

De ideale situatie voor kinderen die tijdens schooltijd therapeutisch paardrijden aangeboden krijgen. Ook kinderen komen na schooltijd bij ons recreatief paardrijden.

Naast de manege staat de Ronald McDonald Hoeve. De Ronald McDonald Hoeve is een aangepast vakantie-accommodatie voor zorg intensieve kinderen.

Tijdens het verblijf op de Hoeve kunnen de gezinnen gebruik maken van onze faciliteiten. Men kan genieten van een paardrijles of een bezoekje aan de manege.

Boek hier uw Hoeve paardrijles.