Activiteitenmiddag

Paardrijden doen we SAMEN

Speciaal voor kinderen en jongeren met een beperking organiseren we op zaterdagmiddag,  één keer per vier weken een activiteitenmiddag.
Deze middagen staan in het teken van het omgaan en samenwerken met de pony en met elkaar. Het omgaan en verzorgen van een pony is voor veel mensen een fijne vorm van ontspanning, het is heerlijk om in de stallen en bij de paarden te zijn.

“Fysiek ben ik heel erg vooruit gegaan en ik heb ook gewoon meer zelfvertrouwen gekregen door het paardrijden en samenwerken met andere kinderen”

De middagen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren met een beperking en vinden eenmaal per vier weken plaats op zaterdagmiddag. Deelnemers kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om een deel van de kosten uit zijn/haar PGB budget te betalen. Dan zal er een zorgovereenkomst en begeleidingsplan worden opgesteld.

Begeleidingsplan

Het werken met pony’s biedt verschillende mogelijkheden om te werken aan of onderhouden van vaardigheden. Voor iedere deelnemer wordt een begeleidingsplan op maat gemaakt waarin we doelen voor deze activiteitenmiddagen afspreken. Doelen kunnen liggen op het gebied van sociale vaardigheden, communicatie en zelfstandigheid. Hierbij valt te denken aan het aangeven van grenzen, vragen durven stellen, samenwerken, structuren aanleren en vasthouden, contact met leeftijdsgenoten of het vergroten van zelfvertrouwen. Het begeleidingsplan wordt jaarlijks geëvalueerd. De deelnemers krijgen de kans om onder begeleiding op een rustige manier en op hun eigen tempo te werken aan gestelde persoonlijke doelen, waarbij plezier en ontspanning van groot belang zijn.

Ponyrijden

Het is mogelijk om tijdens deze middag te paardrijden. Omdat we lieve rustige pony’s hebben en zadels die we kunnen aanpassen aan de beperking, is het voor iedereen mogelijk om te ponyrijden. Bij het paardrijden staat veiligheid, samenwerken en plezier met de pony centraal. Naast de gediplomeerde instructrice zijn er begeleiders beschikbaar om mee te lopen. Iedereen kan op zijn of haar manier genieten van deze middagen. Het is leerzaam, leuk en ontspannend!