Onze paarden

Onze paarden en pony’s

Manege Onder de Linde beschikt over paarden van verschillende rassen. Onze paarden hebben een vriendelijk karakter, zijn speciaal getraind en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen worden bereden. Door op de foto te klikken kunt u al onze paarden bekijken.

Init

Hoogte: 1.52 m
Ras: Fjord
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2012

Init is 9 januari 2024 op de manege gekomen. Zijn vorige baas heeft met hem vooral veel buitenritten gemaakt en af en toe een onderlinge wedstrijden gereden onder het zadel, ook heeft Init voor de  de wagen gelopen.

Het is een echt knuffelpaard die geniet van alle aandacht en een goede poetsbeurt.  Tijdens de begeleide lessen is Init een betrouwbaar fanatiek paard.  Door zijn formaat en stevige bouw is hij goed inzetbaar.  Init kan ook wel eens eigenwijs zijn, dit probeert hij vooral tijdens de lessen met  valide ruiters.

Vrony

Vrony

Hoogte: 1.45 m
Ras: Fjord
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 2000

Een vriendelijke merrie die geniet van de vele aandacht die ze hier krijgt. Ze is een betrouwbare dame die veelal in de begeleide lessen loopt, ook wordt ze veel gebruikt voor backriding.

Wanneer je haar opgezadeld hebt en je let even niet op heeft ze zelf haar hoofdstel al weer afgedaan.

Tinus

Hoogte: 1.58 m
Ras: Fjord x Fries/Groninger
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2002

Tinus is een brave pony. Op stal is hij erg aanhankelijk. Hij staat altijd te wachten op een aai over zijn snuit. Ook tijdens het rijden is hij zeer geliefd bij de ruiters. Hij is betrouwbaar en mooi voorwaarts.

Belangrijk om te weten tijdens het begeleiden: wanneer je naast het hoofd van Tinus loopt wil hij af en toe wel eens een kopstoot geven. Loop daarom naast zijn schouder!!

Tinus

Doutzen

Hoogte: 1.64 m
Ras: Fries
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 2009

Doutzen is een brave werkwillige merrie, ze zal nooit boos of lelijk doen en houdt van aandacht.

Doordat ze voorheen Z dressuur gelopen heeft kan menig ruiter nog wat van haar leren.

Ciske

Hoogte: 1.44 m
Ras: Fjord
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2007

Ciske is sinds januari 2023 bij ons op de manege. Hij is een goed opgeleide pony! We konden Ciske overnemen van de Stichting STAPS (Aangepast Paardrijden Steenwijk). Ciske is bereidwillig, lieve en toegankelijke pony. Hij is zeer geschikt voor de ruiters met een beperking, is niet snel bang en wil graag werken. In de lessen waar ruiters zelfstandig rijden, is Ciske soms een beetje eigenwijs en gaat soms even zijn eigen weg.

Silvester

Hoogte: 1.35 m
Ras: Fries x Welsh
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2002

Silvester is erg vriendelijk op stal, maar loopt voor je het in de gaten hebt z’n box uit. In de les heeft hij een eigen willetje en als je duidelijk bent, doet hij precies wat je wil. De ruiter-amazone moet duidelijk aangeven wie de baas is. Voor de begeleide lessen is Silvester zeer braaf.

Ylanka

Hoogte: 1.45 m
Ras: Fjord
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 2002

Ylanka is een vriendelijke pony die in de omgang nog wel eens wat lomp kan zijn. Ze is in september 2018 op de manege gekomen en wordt veelal ingezet voor begeleide lessen en backriding. Een rit door het bos vindt ze geweldig. Om vooraan de groep te lopen vindt ze niet altijd even leuk.

Ylanka
Picasso

Picasso

Hoogte: 1.61 m
Ras: Spaans
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2008

Picasso is een paard wat nog erg speels is. Hij is niet angstig maar probeert wel zijn grenzen te verleggen bij de ruiter en laat zich dan soms wat moeilijk sturen. Hij loopt veelal mee in de valide lessen.

In de begeleide lessen is het een fijn paard voor ruiters die een stukje willen draven, dit komt omdat Picasso niet hoog opgooit en in een heel rustig tempo kan draven. Picasso is niet erg schoon op zichzelf, iets wat duidelijk te zien is op zijn kleur. Hierdoor is er altijd veel poetswerk te doen.

Valentijn

Hoogte: 1.25 m
Ras: New Forrest
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 1999

Valentijn is de kleinste pony van de manege. Het is een lieve pony op stal en tijdens het rijden. Veel kleine kinderen zijn dol op hem.

Voorheen heeft Valentijn L dressuur gelopen. Hij wordt ingezet voor zowel valide als minder valide lessen.

Valentijn
Felix

Felix

Hoogte: 1.32 m
Ras: Kruising Fjord
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 1999

Felix is een vrolijke lieve pony, hij kan bij het opzadelen nog wel wat lomp zijn. Felix is veelzijdig inzetbaar, schrikt niet snel. Buitenritten vindt hij geweldig en is hierbij ook erg braaf. Felix houdt er niet van om alleen achter te blijven.

Truus

Hoogte: 1.56
Ras: Comtois
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 09-03-07

Truus is sinds oktober 2022 bij ons op de manege. Ze is van een speciaal ras; een Comtois een Frans trekpaard.

Dit ras werd vroeger ingezet in de Franse bergen om boomstammen te slepen. Ze is opgewekt, vriendelijk en actief. Ze doet al mee in allerlei verschillende lessen.

Flicka

Flicka

Hoogte: 1.45 m.
Ras: onbekend
Geslacht: merrie
Geboortedatum: 1 mei 2005

Flicka is in de stal wat afwachtend, wanneer je wat lekkers voor haar meeneemt komt ze naar je toe en kun je haar zo pakken. Ze is voorheen altijd recreatief gereden.

Jody

Hoogte: 1.46 m.
Ras: onbekend
Geslacht: merrie
Geboortedatum: 18 februari 2000

Jody is een aanhankelijke pony die geniet van een uitgebreide poetsbeurt. Tijdens buitenritten en het maken van een sprongetje wordt ze vrolijk en wil ze graag wat sneller.

Jody