Onze paarden

Onze paarden en pony’s

Manege Onder de Linde beschikt over paarden van verschillende rassen. Onze paarden hebben een vriendelijk karakter, zijn speciaal getraind en kunnen zowel door kinderen als door volwassenen worden bereden. Door op de foto te klikken kunt u al onze paarden bekijken.

Vrony

Vrony

Hoogte: 1.45 m
Ras: Fjord
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 2000

Een vriendelijke merrie die geniet van de vele aandacht die ze hier krijgt. Ze is een betrouwbare dame die veelal in de begeleide lessen loopt, ook wordt ze veel gebruikt voor backriding.

Wanneer je haar opgezadeld hebt en je let even niet op heeft ze zelf haar hoofdstel al weer afgedaan.

Tinus

Hoogte: 1.58 m
Ras: Fjord x Fries/Groninger
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2002

Tinus is een brave pony. Op stal is hij erg aanhankelijk. Hij staat altijd te wachten op een aai over zijn snuit. Ook tijdens het rijden is hij zeer geliefd bij de ruiters. Hij is betrouwbaar en mooi voorwaarts.

Belangrijk om te weten tijdens het begeleiden: wanneer je naast het hoofd van Tinus loopt wil hij af en toe wel eens een kopstoot geven. Loop daarom naast zijn schouder!!

Tinus

Doutzen

Hoogte: 1.64 m
Ras: Fries
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 2009

Doutzen is een brave werkwillige merrie, ze zal nooit boos of lelijk doen en houdt van aandacht.

Doordat ze voorheen Z dressuur gelopen heeft kan menig ruiter nog wat van haar leren.

Cymro

Hoogte: 1.48 m
Ras: Welsh sect. D
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 14 juni 2007

Cymro is een brave pony die soms wat ongeduldig kan zijn. Hij heeft graag soortgenoten om hem heen. Omdat hij er nog maar kort is en nog moeite heeft met de galop wordt hij eerst voornamelijk ingezet bij de lessen met valide ruiters.

Voorheen heeft Cymro in België aangespannen marathonwedstrijden gelopen in enkel- en dubbelspan.

Silvester

Hoogte: 1.35 m
Ras: Fries x Welsh
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2002

Silvester is erg vriendelijk op stal, maar loopt voor je het in de gaten hebt z’n box uit. In de les heeft hij een eigen willetje en als je duidelijk bent, doet hij precies wat je wil. De ruiter-amazone moet duidelijk aangeven wie de baas is. Voor de begeleide lessen is Silvester zeer braaf.

Ylanka

Hoogte: 1.45 m
Ras: Fjord
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 2002

Ylanka is een vriendelijke pony die in de omgang nog wel eens wat lomp kan zijn. Ze is in september 2018 op de manege gekomen en wordt veelal ingezet voor begeleide lessen en backriding. Een rit door het bos vindt ze geweldig. Om vooraan de groep te lopen vindt ze niet altijd even leuk.

Ylanka
Picasso

Picasso

Hoogte: 1.61 m
Ras: Spaans
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2008

Picasso is een paard wat nog erg speels is. Hij is niet angstig maar probeert wel zijn grenzen te verleggen bij de ruiter en laat zich dan soms wat moeilijk sturen. Hij loopt veelal mee in de valide lessen.

In de begeleide lessen is het een fijn paard voor ruiters die een stukje willen draven, dit komt omdat Picasso niet hoog opgooit en in een heel rustig tempo kan draven. Picasso is niet erg schoon op zichzelf, iets wat duidelijk te zien is op zijn kleur. Hierdoor is er altijd veel poetswerk te doen.

Ulli

Hoogte: 1.68 m
Ras: Noriker
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2003

Ulli is de grootste van het hele stel. Hij ziet er stoer uit, maar heeft een klein hartje. Zo is hij angstig voor hagel en onweer.

Met opzadelen houdt hij niet echt rekening met je, zo gaat hij gerust met zijn hoofd naar de grond om verder te eten als jij net probeert het hoofdstel om te doen.

Hij wordt veel ingezet in de begeleide staplessen die veelal door het bos gaan, en is hiermee ook erg betrouwbaar.

Flicka

Flicka

Hoogte: 1.45 m.
Ras: onbekend
Geslacht: merrie
Geboortedatum: 1 mei 2005

Flicka is in de stal wat afwachtend, wanneer je wat lekkers voor haar meeneemt komt ze naar je toe en kun je haar zo pakken. Ze is voorheen altijd recreatief gereden.

Valentijn

Hoogte: 1.25 m
Ras: New Forrest
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 1999

Valentijn is de kleinste pony van de manege. Het is een lieve pony op stal en tijdens het rijden. Veel kleine kinderen zijn dol op hem.

Voorheen heeft Valentijn L dressuur gelopen. Hij wordt ingezet voor zowel valide als minder valide lessen.

Valentijn
Felix

Felix

Hoogte: 1.32 m
Ras: Kruising Fjord
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 1999

Felix is een vrolijke lieve pony, hij kan bij het opzadelen nog wel wat lomp zijn. Felix is veelzijdig inzetbaar, schrikt niet snel. Buitenritten vindt hij geweldig en is hierbij ook erg braaf. Felix houdt er niet van om alleen achter te blijven.

Truus

Hoogte: 1.56
Ras: Comtois
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 09-03-07

Truus is sinds oktober 2022 bij ons op de manege. Ze is van een speciaal ras; een Comtois een Frans trekpaard.

Dit ras werd vroeger ingezet in de Franse bergen om boomstammen te slepen. Ze is opgewekt, vriendelijk en actief. Ze doet al mee in allerlei verschillende lessen.

Jody

Jody

Hoogte: 1.46 m.
Ras: onbekend
Geslacht: merrie
Geboortedatum: 18 februari 2000

Jody is een aanhankelijke pony die geniet van een uitgebreide poetsbeurt. Tijdens buitenritten en het maken van een sprongetje wordt ze vrolijk en wil ze graag wat sneller.

Ciske

Hoogte: 1. … m
Ras: Fjord
Geslacht: Ruin
Geboortedatum: 2007

Ciske is een betrouwbare vriendelijke pony.