Dagbesteding speciaal voor mensen met een verstandelijke, psychische en/of lichte beperking

Dagbesteding

Naast het geven van paardrijlessen hebben wij enkele plekken beschikbaar voor dagbesteding. Dit bieden wij speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische problemen of een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden tijdens de dagbesteding stemmen we af op ieders eigen mogelijkheden, persoonlijke interesses en leerdoelen. Voorbeelden zijn: paarden verzorgen, in en uit het weiland halen, stallen uitmesten, vegen, huishoudelijke werkzaamheden, klusjes rondom de stallen, poetsen van zadels, tuinieren en het onderhoud van het weiland en het paddock.

Begeleidingsplan op maat

Tijdens de dagbesteding bieden we verschillende mogelijkheden aan om te werken of onderhouden van vaardigheden. Voor iedere deelnemer wordt er een begeleidingsplan op maat gemaakt waarin we doelen afspreken. Doelen kunnen liggen op het gebied van sociale vaardigheden, communicatie, zelfstandigheid (bijvoorbeeld: aangeven van grenzen, vragen durven stellen, samenwerken of het vergroten zelfvertrouwen). Het begeleidingsplan wordt jaarlijks geëvalueerd. De deelnemers krijgen de kans om onder begeleiding op een rustige manier te werken aan gestelde persoonlijke doelen, waarbij plezier en ontspanning van groot belang zijn.

Met een indicatie voor zorg kun de kosten vergoed worden via een onderaannemerscontract of met PGB/WMO.

Voor meer informatie over een dagbesteding kunt u contact opnemen met de bedrijfsleider Trea Arkema. Mail dan naar bedrijfsleider@manegeonderdelinde.nl of bel 0512 – 389 297.