Commissaris van de Koning Arno Brok op bezoek

Op vrijdag 27 aug heeft de Commissaris van de Koning Arno Brok op uitnodiging van bestuursvoorzitter Simon van der Let een bezoek gebracht aan onze manege. De commissaris werd in de manege welkom geheten door Simon van der Let, de twee bestuursleden Werner Olivier en Gerard Tooten en de bedrijfsleider Trea Arkema.

De commissaris, zelf ook liefhebber van de paardensport, was zichtbaar verwonderd over de professionaliteit van onze organisatie en het aanbod. In de kantine van de manege maakte hij kennis met medewerkers, vrijwilligers en een aantal ruiters, waaronder Marlijn. Marlijn is rolstoelgebonden, komt  elke dinsdagochtend paardrijden en is deelnemer van de dagbesteding. “Ik veeg de stallen schoon, ruim op en help met het schoonmaken van de kantine.” Om de stallen schoon te vegen, wordt er een bezem onder haar voetenplankje van de rolstoel bevestigd. Arno Brok is zichtbaar verrast hoe deze kleine oplossingen bijdragen in het mee kunnen draaien op de manege.

Ruiter Henk Pander heeft in een gesprek met de commissaris het therapeutisch nut van paardrijden uitgelegd.  Henk rijdt op maandagmorgen, is spastisch en heeft veel baat bij het paardrijden.

Tijdens het bezoek van 9:30 tot 11:00 is de commissaris onder de indruk geraakt van de manege:  “Ik wist dat de manege er was en waar zij zich voor inzetten. Ik was hier echter nog nooit geweest, maar wat ik vandaag zag, zo professioneel en schoon, dat had ik niet verwacht”, besluit de commissaris zijn bezoek.