Welkom bij Manege Onder de Linde

Een unieke plek om paardrijden te ervaren

Onze manege

Kom jij ons team versterken?
We hebben een enthousiast team vrijwilligers maar er is behoefte aan meer extra handen, denkkracht en enthousiasme. Iets voor jou? Vrijwilligerswerk bij de manege varieert van eenmalig per jaar meehelpen bij een activiteit tot iedere week een vast dagdeel of meerdere keren per maand. Op dit moment zoeken we vrijwilligers die onze ruiters met een beperking willen begeleiden bij hun wekelijkse paardrijles. Meer informatie vind je in dit filmpje en onder vrijwilligers

Wil jij ook leren paardrijden?
En zoek je een leuke, gezellige manege? Manege Onder de Linde biedt kinderen en volwassenen de mogelijkheid om te leren paardrijden.
We zijn gespecialiseerd in het geven van therapeutisch en recreatief paardrijden aan mensen met een beperking, maar uiteraard zijn ook valide ruiters bij ons welkom. Kijk onder diensten voor de mogelijkheden.

Manege Coronavirus

Coronavirus juni 2020
Vanaf 2 juni rijden er weer 170 ruiters in de manege! Een deel van onze ruiters mag helaas nog niet starten i.v.m. intensieve begeleiding waarbij we de anderhalve meter onvoldoende in acht kunnen nemen, en dat vinden we heel spijtig. Uiteraard blijven we kijken naar mogelijkheden en houden we de ontwikkelingen in de gaten. De ruiters die de komende weken weer mogen rijden worden gebeld.

We zijn erg blij dat veel mensen ons zijn blijven ondersteunen tijdens de afgelopen maanden. Mede daardoor zijn we nog steeds vol goede moed. Onze hartelijk dank daarvoor! De vrijwilligers die ons altijd trouw ondersteunen staan alweer klaar om te helpen, en een deel van hen, gaat in de komende weken weer starten. Superfijn!

De zomervakantie is van 3 juli t/m 15 augustus. In de komende weken zullen we bekend maken welke activiteiten er in de zomervakantie plaats gaan vinden.Houd de mail, facebook en de website in de gaten.   

Voor de ruiters, dagbesteders en vrijwilligers hebben we posters met richtlijnen. Iedereen die in de manege mag zijn, dient zich hieraan te houden! Klik op de poster; ruiterposter dagbestedingsposter, vrijwilligersposter

Blijf gezond en houd goede moed!

Team Manege onder de Linde

Dagbesteding
Naast paardrijden hebben wij enkele plekken dagbesteding, speciaal voor mensen met een beperking. Iemand kan één of meerdere dagdelen op onze manege terecht en onder begeleiding meehelpen in de manege. Er is altijd veel te doen, zoals helpen met de verzorging van onze lieve pony's, meehelpen in de stallen, bij de lessen of in de kantine. Niet alleen het ontwikkelen van vaardigheden, maar ook plezier en ontspanning zijn hierbij van groot belang. Interesse? Lees hier meer over de dagbesteding.

 

 

 
 
 
 
 
Nieuws

Grote schoonmaak en onderhoud    
De tijd dat de manege dicht is geweest i.v.m. met de corona-crisis hebben we besteed aan de grote schoonmaak. De manege staat er nu weer tiptop bij. Zowel het team, als de bedrijven die de werkzaamheden uitvoeren: specialistische schoonmaak Betateam, bodemonderhoud Agterberg en aannemer van Wijnen hebben hieraan meegeholpen. Heel fijn dat dit kon in deze periode.

Ruiter Jojanneke in de Leeuwarder Courant 
Op donderdag 30 april stond er een artikel in de Leeuwarder Courant over onze ruiter Jojanneke de Vries. Jojanneke had de manege een prachtige brief gestuurd. Ze miste de paarden zo en vond het zo zielig voor de gehandicapte ruiters dat die niet konden paardrijden. De brief is in overleg met de ouders van Jojanneke opgestuurd naar de redactie van de Leeuwarder Courant en zij hebben haar geïnterviewd. Klik hier voor de brief en klik hier voor het artikel in de krant.

Afscheid Ans Hoekstra-Dekker       
Na vele jaren dienst en zorg voor onze Stichting hebben we op 15 april 2020 afscheid genomen van  bedrijfsleider Ans Hoekstra - Dekker. De corona-crisis zorgde er voor dat het afscheid anders werd ingevuld dan gepland, maar daarom zeker niet minder gewaardeerd! Ans heeft met haar toewijding en gedrevenheid veel betekend voor de stichting. Samen met het team wist ze iedere activiteit tot een succes te maken. We zijn Ans daar zeer erkentelijk voor. De functie van Ans is inmiddels overgenomen door Trea Arkema.

Plus Berkenbosch deelt uit! 
Blij verrast waren wij toen Plus Berkenbosch voor elke vrijwilliger van onze manege een kersstol kwam bezorgen. Namens onze vrijwilligers hartelijk dank!

Nieuwe tillift dankzij HandicapNL
Dankzij een fantastische gift van HandicapNL hebben wij een nieuwe tillift kunnen aanschaffen. Wij zijn hier heel erg blij mee !   

Schenking door St. Old Grand-Dad
Van de Stichting Old Grand-Dad, een stichting van golfende grootvaders die gehandicapte jeugd steunt, mochten wij een schenking ontvangen van €5.000,- die wij mogen besteden aan een nieuwe pony en zadel. Wij zijn hier heel erg blij mee! Hartelijk dank!

30 jaar Manege onder de Linde!
Manege Onder de Linde bestaat 30 jaar en dat hebben we gevierd op zaterdag 22 september. Met een doorlopend programma met fantastische activiteiten in en rondom de manege was het een onvergetelijke dag!

Blij met cheque Coöperatiefonds Rabobank Heerenveen
Op 12 oktober j.l. hebben wij een cheque ontvangen van het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Dankzij deze mooie bijdrage van € 4.500,- hebben we nu de financiering rond voor het realiseren van een paddock naast de manege.

Het Coöperatiefonds is er voor lokale en maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad beslissen over de aanvragen. Het Coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividenduitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan maatschappelijke doelen.

Project 100PK Onbeperkt in galop!
Manege Onder de Linde doet samen met andere maneges mee aan het Project 100PK Onbeperkt in galop! van het Foppe Fonds. Het doel is dat 100 kinderen met een beperking gaan paardrijden. Elke nieuwe ruiter krijgt van het Foppe Fonds een nieuwe cap. De uitreiking van de eerste cap door Foppe de Haan was op onze manege en Benthe was de gelukkige! Kijk hier voor foto's.