Valide ruiters

Recreatief paardrijden

Naast invalide kinderen en volwassenen kunnen ook valide kinderen en volwassenen recreatief paardrijlessen volgen bij Manege Onder de Linde. Ruiters worden ingedeeld op rijniveau en leeftijd. De lesgroepen bevatten maximaal 6 ruiters. Door de kleine groepen is er veel individuele aandacht voor de ruiters. Voor zowel beginners als gevorderde ruiters hebben we geschikte paarden. De lessen zijn afwisselend van dressuur tot springen, carrousel rijden, spelletjes en buitenritten in het aangrenzende bos van Beetsterzwaag. Jaarlijks wordt er een dressuurwedstrijd georganiseerd waar de kinderen aan kunnen deelnemen.

Valide kinderen kunnen vanaf 7 jaar komen paardrijden. Voor volwassenen zijn er beperkt plaatsen beschikbaar. Er geldt een gewichtlimiet van 90 kilo.

Ouders en andere geïnteresseerden kunnen in de gezellige kantine de paardrijlessen volgen. Koffie en thee zijn hier tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.

Opgave

  • De ruiter meldt zich aan bij de manege door het invullen van een inschrijfformulier. Dit formulier kan samen met een informatieboekje op de manege worden opgehaald. Specifieke wensen kunnen besproken worden met de bedrijfsleider van de manege.
  • Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt gekeken of er een geschikte groep is voor de ruiter. Is er geen geschikte groep of plaats vrij, dan wordt de ruiter op de wachtlijst geplaatst. Mogelijk wordt eerst een individuele proefles aangeraden om het niveau van een ruiter goed in te kunnen schatten.
  • Zodra er een geschikte groep of plaats is voor de ruiter dan neemt de manege contact op met de ruiter. Gaat de ruiter akkoord met het aangegeven tijdstip en dag dan volgt instroming. De ruiter start met paardrijlessen tot weder opzegging. De manege heeft een opzegprocedure.

Betaling

De betaling van recreatieve paardrijlessen gaat per kwartaal. Er geldt een vast tarief per kwartaal. De betaling kan via een te ontvangen factuur of via automatische incasso. Bij incasso worden geen administratiekosten berekend. De actuele tarieven vindt u in de informatiebrief.